Open Close

Vi skal køre i elbiler på Samsø

Samsø bliver nu et modelsamfund for udbredelse af elbiler

Med erfaringerne fra VEØ og planen for den Fossilfri Ø går vi foran på Samsø med det gode eksempel og viser resten af Danmark og Verden, hvordan man kan blive uafhængig af fossile brændsler som benzin, olie og gas. Vores vindmøller har en høj elproduktion, så der udover det almindelige elforbrug også er nok til at forsyne alle biler og busser på Samsø med vedvarende energi. I Fossilfri Ø planen sigter vi mod den milepæl, at halvdelen af vores biler er elbiler allerede i 2020. Det er et ambitiøst mål, men med den nye teknologiudvikling kan det blive muligt at nå dertil.

Energistyrelsen vil gerne hjælpe os på vej og støtter nu et projekt ledet af Energiakademiet, hvor vi ser på Samsø som et modelsamfund for udbredelse af elbiler. Det handler om, hvordan almindelige mennesker –private som erhvervsdrivende og kommune har mulighed for at anskaffe sig elbiler. Vi skal se på hvilke muligheder og udfordringer vi ser i elbiler, og hvordan vi i fællesskab finder frem til de gode løsninger for at få elbiler til Samsø.

Projektet får ikke en række elbiler stillet til rådighed. Vi skal derimod undersøge, hvilke kørselsbehov, der med fordel kan udføres med elbiler, og hvor vi skal sætte ind med ladestandere, dele-elbiler og fælles indkøb af elbilpark. Flere erhvervsdrivende, kommunefolk og private har meldt sig til projektet for at hjælpe med at finde frem til de bedste løsninger for elbilskørsel på Samsø. Vi holder et opstartsmøde på Energiakademiet fredag d. 8. februar, hvor vi får besøg af Per Jørgensen Møller, formand for Dansk Elbil Komité, der holder et oplæg om elbiler i dagens Danmark. Alle er velkommen til at komme og høre oplægget og evt. deltage i projektet.

Tilmeldingsfrist for deltagelse i projektet senest torsdag til Lene S. Bestmann på Energiakademiet: kd.te1532007941imeda1532007941kaigr1532007941ene@b1532007941sl1532007941

Flattr this!

Leave a comment

All fields marked (*) are required