Open Close

Internationale politikere på Energiakademiet

af Nicholas Urban

Forskellen på social og social-“ist”, horder af trojanske mus og lækkert dansk smørrebrød. Det var nogle af de emner, der blev berørt, da Senator Myron D. Jackson fra Virgin Islands,  USA, og lokalrådspolitiker Ave Fisher fra Australiens Torquay Ward besøgte Energiakademiet.

DSCN2376 (Medium)Efter en lang færgetur ankom begge politikere på akademiet onsdag, ivrige efter at dele erfaringer og lære mere om historien om Samsø. Venlige hilsener blev udvekslet og personale og besøgende gik til køkkenet og begyndte diskussionerne over frokosten.

Begge de besøgende arbejder for koorporative projekter med vedvarende energi i deres egne lokalsamfund, men de har mødt adskillige udfordringer på vejen. Det var eksempelvis:

  • Hvordan man opnår bred lokal opbakning
  • Hvordan man opnår forståelse for hvilke energiressourcer, der er tilgængelige for et samfund og i hvilke mængder
  • Hvordan man opgår statslig eller regional lovgivning, der skaber forhindringer for grøn udvikling

Da eftermiddagen var omme, kunne begge politikere forlade øen med en følelse af håb og masser af idéer til at sprede historien om Samsø og energimæssig uafhængighed i udlandet.

Du kan læse mere om Senatoren her og lokalrådspolitikeren her. Du kan også læse Aves blog her om hendes rejser til andre samfundsbaserede projekter med vedvarende energi verden over.

Flattr this!

Leave a comment

All fields marked (*) are required