Open Close

Undersøgelse af funktioner og behov for at kunne udbrede El-biler på Samsø

Energiakademiet har modtaget økonomiske støtte fra Energistyrelsen til at undersøge hvilke aktuelle barriere og muligheder med sigte på at Samsø skal være fossilfri i 2030.

I den store omstilling er transport sektoren på Samsø en afgørende faktor for at kunne nå målsætningen i 2030. Energi akademiet ved at hvis omstillingen på transportområdet går for stærkt og ikke er økonomisk funderet kan hele satsningen slå fejl.

Energiakademiet er derfor i fuld gang med at se og undersøge hvilke løsninger der kan fremme transport sektoren på Samsø i forhold til el biler. Den enkelte borger skal have råd og og forsynings sikkerhed i forhold til at kunne lade bilen skal være på plads.

Disse kriterier er nu på plads i en version 0.1 på bil området og Samsø har stiftet deres el- bils forening som er i gang med at optimere og lære hvad der skal til for at det kan økonomisk hænge sammen for den enkelte borger at skifte sin benzin bil ud med en elbil.

Der er nu fire ladestander rundt om på Øen og der er sat lade stander til el cykler !  Små skridt betyder noget for de næste skridt, derfor kan Energiakademiet se at et projekt som dette energistyrelsen har støttet, fremmer ejerskabet i lokal befolkningen på Samsø i forhold til begrebet “First Movers ” Pionære !  Se filmen og hør om økonomien ved at skifte sin gamle bil ud med en elbil.

Lundén, M and Bo, F

(2014)

El-biler på Samsø: Fossilfri Ø.

[Video]

[img]

Preview


Danish | Image

476857905_1280.jpg

Download (122kB)

| Preview

  [vimeo id="96722644"]

   Item Type: Video

   Creators:Lundén, M and Bo, F
   Projects:Transport, Fossil Free Island — Fossilfri Ø
   Date Deposited:22 Aug 2014 06:57
   Last Modified:16 Sep 2014 13:43
   URI:http://arkiv.energiinstituttet.dk/id/eprint/257

   Actions (login required)

   View ItemView Item

   Find på Energiinstituttet

   Flattr this!

   1 comment

   1. Martin Hagen siger:

    Samsø med egen elbilforening! Stilig! Fin video dere har laget. Lykke til med satsingen videre!

    Martin Hagen
    Norsk Elbilforening

   Leave a comment

   All fields marked (*) are required