Open Close

Solrig og succesfuld Samsø Bæredygtig Festival

Solen strålede og bussen kørte fra færgen i pendulfart uden en lyd fra motoren, da der blev afholdt Samsø Bæredygtig Festival 2014 på Energiakademiet i Kr. Himmelfartsferien 31. maj 1. – juni 2014.

Cirka 1100 gæster lørdag og 300 om søndagen kunne for eksempel prøve at køre i elbil, sende cyklen i bæredygtig cykelvaskehal eller overvære indvielsen af Samsøs nye ladeinfrastruktur til elbiler, der er Danmarks mest dækkende.

Udover at være et udstillingsvindue for projekter indenfor bæredygtighed på Samsø, har festivallen også gjort det muligt for organisationerne på øen at koordinere indsatsen i mellem sig. Det fortæller Uffe Vinther Kristensen, der er Energi- og Klimakoordinator ved Teknisk afdeling i Samsø Kommune, som var medarrangør af festivallen.

“De organisationer der deltager kan udveksle erfaringer og finde ud af, om de forskellige tiltag kan være løftestang for hinanden – altså om energi og økologi kan gå hånd i hånd, og vi kan finde nogle synergier der,” siger han, og nævner sundhed og boligforbedringer som en yderligere eksempel.

Bag festivallen stod også Transport Gruppen under Fossilfri Ø, Økologisk Samsø og Energiakademiet.

Se festivallens egen hjemmeside program og mere info her.

Flattr this!

Leave a comment

All fields marked (*) are required