Open Close

Konference om energi + sociologi, Frankrig 2015

Anden Internationale konference i sociologi Energy Wich vil finde sted fra 1 juli – 3 juli, 2015.

Denne konference har til formål at samle forskere inden for samfundsvidenskab, hvis arbejde bidrager til at fremme social fænomener i relation til energi, uanset om de er sociologer. Vi vil gerne fremme mulighederne omkring arbejdet på dette emne, ud fra deres særlige disciplinære perspektiv. Vi er åbne over for forskere, der evt bruger de metoder eller metoder for sociologi med fokus specifikt på energi/ressource som objekt. Vi vil også gerne tiltrække fagfolk, der stiller spørgsmålstegn ved sociale aspekter omkring energi/ressourcer gennem en refleksiv proces.

Konferencen tilbyder at unge forskere og Ph.d.-kandidater, kan inviteres til at præsentere deres forskning, enten igangværende eller afsluttet.

Vi anbefaler at vi begynder at at samler disse mange bidrages vinkler, som kan belyse, processerne med socio-energi ændringer på arbejdet i dag, der i den offentlige debat retorisk bliver omtalt som “energi overgang”.

I forbindelse med denne konference, vil vi foretrækker at bruge flertalsformen, som vi håber kan åbne og insistere på mangfoldigheden af ​​forestillingerne om denne ændring, eller endda den konfliktfyldte karakter af en proces, der samler en lang række kategorier af aktører, af sammenhænge, af markeder og åbner op for flere spørgsmål.

Det er et spørgsmål, på den ene side, som kan belyse den måde, hvorpå moderne samfund på alle niveauer (dagligt, organisatorisk og i praksis) agerer ved tvungne ændringer i energispørgsmål. På den anden side, hvordan praksis og anvendelse af aktører spørgsmålstegn kan skabe alternativer til projekter af “energi overgang” som de er udtænkt af beslutningstagere. Sociologisk forskning har høje forventninger til konferencen og emnets betragtning af de mange blindgyder, der kommer fra udelukkende teknisk-økonomisk vision som skaber årsagen til forandring.

Hensigten er at skabe et mødested for forskere og aktører, med henblik på at fremme en frugtbar diskussion om de videnskabelige spørgsmål og dilemmaer  i håndteringen og hvilke handlinger som affødes i energi – omlægningerne.

Se mere om indholdet

 

Leave a comment

All fields marked (*) are required