Ambassadører

Et nyt tiltag ser dagens lys

Disse mennesker er alle udvalgt af os, fordi de har utrætteligt og gentagende gange på bedste pioner ånd fortalt vidt og bredt om Energiakademiets arbejde. Her skal bibringes et stor og inderligt tak. Nogle har sågar brugt uger på at komme her og blive en del af organisationen.
Mange har sat sig ind i de mange detaljer og inviteret mennesker med helt til Samsø og afholdt møder på energiakademiet.

Vi har puslet længe og nu er tid og ønsker måske ved at kunne danne et fællesskab.
Derfor har vi lidt sårbart og ydmygt spurgt ind til om disse mennesker kunne se sig selv som vores kommende lokale ambassadører! Det kunne de!

Vi skal mødes ansigt til ansigt og vende hvad dette fællesskab kunne indebære og hvad for en ambition der kunne være for den enkelte. Det er helt frivilligt, en vanvittig god mulighed for at kunne udveksle begge veje. Samtidigt er der også muligheder i det potentiale for os alle, for Samsø og for Energiakademiet.

De grønne mænd i vores baghave er et dejligt eksempel på pionerer der arbejder frivilligt i energiakademiet ånd, på deres helt egen måde.

Vi har to store kunstprojekter i Japan og nu i Canada som har brug for omsorg og pleje. Vi skal lave folkedybet hvor vores ambassadører kunne spille en afgørende rolle, som founding Mothers and Fathers.

“My name is Ivona, I am coming from Croatia but I have been living in Denmark for a year now. After coming to Denmark I heard about this ambitious carbon-neutral island in Midtjylland, so when it came to doing an internship it was easy to decide where to go. I am very passionate about climate change and lowering greenhouse gas emissions. Helping cities and communities reach their goals and become carbon neutral is a great way to start making these changes, and I am excited to contribute to it.”

“My name is Anders and I have started an internship at the Energy Academy on Samsø. I have studied marine biology in Denmark and Sweden and have just returned after a 3-year stay in Iceland. I am very interested in environmental sustainability and excited to see which experiences and challenges my internship at the Energy Academy will offer.

“Hvem er Mathias Switzer? Han er 25 år og studere som Kaospilot og bosat i Aarhus. Han er drevet af gode relationer og nysgerrig på hvordan han kan gøre en forskel for verden omkring ham. Han er altid åben for en snak om alt lige fra ledelse og grønomstilling til fodbold og mad.”

“Samsø har en perfekt størrelse som samfundsprojekt-ø uden for lange bureaukratisk kringlede veje fra ide til udførsel. De ting, jeg lærer her, vil hjælpe mig med at finde løsninger på klimaændringer og hvordan de kan tilpasses vores system. Her undervises vi i, hvordan vi lever med naturen.

Læs artikler skrevet af Tim Schnider:

Tysk praktikant, bosætter Samsø i 3 måneder

“Kommune Schiermonnikoog besøger Samsø Energi Akademi”

“Da jeg besøgte Samsø i 2016, var jeg imponeret over det smukke landskab og de dejlige mennesker. Men så fandt jeg ud af, at Samso er langt mere end smukt: Det er Danmarks første ø bæredygtig energi og er selvforsynende med vedvarende energi!”

Læs artikler skrevet af Franziska Humpert:

Tysk praktikant

 

Det forjættede land. Den ideelle arbejdsplads. I mit hoved, en institution der igennem de sidste mange år har givet mere mening end nogen anden arbejdsplads og nu, i højere grad end nogensinde, stadig gør det.

Læs artikler skrevet af Michael Zacho:

I praktik på Energiakademiet – Samsø

 

“Jeg er lærer på vores lokale folkeskole. Jeg har gennem flere år i perioder samarbejdet med Energiakademiet om undervisning og bæredygtighed.
På Samsø Energi Akademi møder man inspirerende og nytænkende mennesker, som inspirerer til forandring og handling. “

“Jeg er imponeret over Energiakademiet og deres evne til at inspirere folk, i det omfang, at Samsø nu er CO2-neutral. En bedrift, der blev opnået, fordi folk syntes, det var en god idé med hensyn til klimaet, og lige så vigtig som det gav god forretningsmæssig mening.”

“Det giver så meget mening at være ambassadør for Samsø Energiakademi…


Det er ikke længere et spørgsmål om, hvornår eller hvordan vi omstiller vores måde at leve på.

Tiden er udløbet…. det er NU”

Scroll to Top