Projekt på Samsø: Dansk virksomhed er i direkte konkurrence med Tesla

Den lille danske vækstvirksomhed Lithium Balance er efter fire-fem års udviklingsarbejde klar til at sende sine første nye, energieffektive kæmpebatterier til lagring af strøm ud i virkeligheden.

Det sker, når virksomheden sammen med politikere og andre særligt inviterede onsdag formiddag trykker på kontakten og kobler kæmpebatterierne til elnettet på Samsø. 

 

Batterierne er opstillet på lystbådehavnen i Ballen på Samsø og skal være med til at løse det elproblem, der opstår, når lystsejlere i hundredevis i løbet af de kommende måneder lægger til i den populære lystbådehavn for at lave aftensmad og vaske tøj.

Det meste af året producerer Samsø, der har sat sig den ambition at være selvforsynende med vedvarende el i 2030, mere strøm fra solceller og vindmøller, end de selv kan bruge. Strømmen sendes derfor til fastlandet. Men når turister og lystsejlere i sommerhalvåret valfarter til den 114 kvadratkilometer store ø i Kattegat, syvdobles indbyggertallet, og strømforbruget overstiger, hvad de lokale vindmøller og solceller kan producere. Problemet er især stort i en havn som Ballen Havn, hvor bådene lægger til, og sejlerne begynder at bruge strøm, når solen går ned.

Læs fulde artikel på Berlingske HER  

Scroll to Top