Batterihavnen – Artikel på Berlingske

Hjem » Batterihavnen – Artikel på Berlingske

Projekt på Samsø: Dansk virksomhed er i direkte konkurrence med Tesla

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn
Del på email
Email
Del på print
Print

Den lille danske vækstvirksomhed Lithium Balance er efter fire-fem års udviklingsarbejde klar til at sende sine første nye, energieffektive kæmpebatterier til lagring af strøm ud i virkeligheden.

Det sker, når virksomheden sammen med politikere og andre særligt inviterede onsdag formiddag trykker på kontakten og kobler kæmpebatterierne til elnettet på Samsø. 

 

Batterierne er opstillet på lystbådehavnen i Ballen på Samsø og skal være med til at løse det elproblem, der opstår, når lystsejlere i hundredevis i løbet af de kommende måneder lægger til i den populære lystbådehavn for at lave aftensmad og vaske tøj.

Det meste af året producerer Samsø, der har sat sig den ambition at være selvforsynende med vedvarende el i 2030, mere strøm fra solceller og vindmøller, end de selv kan bruge. Strømmen sendes derfor til fastlandet. Men når turister og lystsejlere i sommerhalvåret valfarter til den 114 kvadratkilometer store ø i Kattegat, syvdobles indbyggertallet, og strømforbruget overstiger, hvad de lokale vindmøller og solceller kan producere. Problemet er især stort i en havn som Ballen Havn, hvor bådene lægger til, og sejlerne begynder at bruge strøm, når solen går ned.

Læs fulde artikel på Berlingske HER  

Scroll til toppen