Blogger: Malene Lundén

Hjem » Blogger: Malene Lundén

Malene Lundén

"I et lille samfund tæller alt, og det giver mit liv 
et dagligt mysterie at jeg ved at jeg blot er en
lille del af noget større, som jeg kan måle og veje
hver dag.
Kunst er mit store livsmysterium, og derfor har jeg
besluttet at alle mine handlinger og alt hvad jeg
arbejder med skal indeholde kunst."
 
Malene er leder af akademiets kommuniaktionsafdeling. På bloggen går hun i dybden med temaet centrum & periferi, og skriver mere generelt om kunstens verden. Malene er uddannet dokumentarfotograf fra Nordens fotoskole i Sverige. Hun har en improvisatorisk uddannelse i performance fra Studio Five – NYC.   The Theater Work center – Bali. Hun er uddannet gestalt terapeut og anvender teori og fænomenologi i alt hvad hun beskæftiger sig med. Fænomenologien er en erfaringsfilosofi; dens slagord er ” Til sagen selv”.
Malenes fysiske centrum er Samsø som et HER. I både hendes værker, produktioner og tekster vil du kunne mærke eller tænke: hvorfor nu det? Malene arbejder bevidst  med styrken i hvad polariteter kan skabe af liv.

"Hvis du accepterer dine polariteter i stedet for at afvise dem, stopper du med at projicere".

Malene Annikki Lundén​

Blogger: Cecilie Meyer

Cecilie er journalist og hjælper akademiets kommunikationsteam med tekster. På bloggen skriver Cecilie artikler om Samsøs aktualitet i både lokalt og globalt perspektiv.

Læs mere »

Whistleblower

Energiakademiets helt egen kaospilot (i ordets forstand) Malene Annikki Lunden er på listen over bidragsydere i 2016 afhandlingen ‘TOPIA‘ – IMPOSSIBLE – I’M POSSIBLE (Kaospilot team 20 final projects) med artiklen ‘Whistleblower‘ Læs artikel her

Hvem tramper på min bro?

Alt efter hvilke politiske vinde, der blæser i dagens Danmark, dukker snakken om en bro til Samsø jævnligt op i den offentlige debat. Nogle frygter at en bro vil ødelægge vores lille ø-paradis.

Malene Lundén: Kalligrafi i Japan

En trane, eller snarere en flok traner, er som et sæt bundgarnspæle i tæt parløb med en mole, hvor det handler ikke om at komme først i havn. Tranen står som hugget ud af en helt særlig slags marmor, kølig og kold og med en overflade, der ikke lige krakelerer.

Malene Lundén: Japan visit

Japan and Denmark have close cooperation both in industrial and civil society. The energy academy will return to Japan and this time, science and art will be in the heyday of several Japanese art museums

Hvad er lykke?

Randområder er både fremtidens og samfundets vækstdynamoer. Derfor er samspillet mellem centrum og periferi noget, der kan give liv og økonomi på BNP.

Malene Lundén: Kan god og dårlig kunst beskrives?

Den tidligere direktør Jens Erik Sørensen på kunstmuseet Aaros har sin helt egen definiton af, hvordan god og dårlig kunst kan beskrives. Jeg kan rigtig godt lide den og har derfor arbejdet videre med hans udmærkede hus-metaforer her.

Scroll til toppen