Søren Hermansen

Søren Hermansen er direktør for Samsø Energiakademi og har gennem de sidste 20 år været en lysende og drivende indsjæl bag Samsøs omstilling og succes som vedvarende energi ø.

Du kan her på bloggen følge Sørens oplevelser og eftertanker, med afsæt i hans møde med folk fra hele kloden – lige fra indianere i Canada til industriledere i Japan. Fra naboerne på Samsø til embedsmændene i EU.

"Som direktør for Energiakademiet peger jeg på, at det vigtigste element i succesen på Samsø, er den lokale forankring og den kollektive indsats. Det er vigtigt at få alle med og at gøre det bæredygtige til allemandseje. Netop den pointe er helt og aldeles afgørende.​"

Søren Hermansen​

Søren Hermansen: I Canada

Jeg har altid været fascineret af indianere. For nogle år siden mødte jeg Christoffer Henderson. Han inviterede mig til at arbejde sammen med en international gruppe om klimaændringer i indianernes territorier.

»

Søren Hermansen: Down Under

Efter næsten en måned i det sydlige Australien er jeg nu på vej hjem. En måned er nok tid til at give dig en følelse af, hvad der foregår her. Det store problem er kul.

»

Søren Hermansen: Down Under

Jeg har nu besøgt, knyttet kontakter og lavet workshops i 9 forskellige samfund i de 2 australske stater Victoria og South Australia. Det har været en fin oplevelse, og jeg har mødt både bekymrede og interesserede mennesker, der arbejder hårdt for at lave forandringer.

»

Søren Hermansen: Kangaroo island

So in between meetings with the local Kangaroo Island mayor Peter Clements we also had time to go see his farm and catch a few marrons/freshwater lobsters and have a nice dinner.

»

Embassy and university

EMBASSY AND UNIVERSITY In a cooperation with the Danish Embassy and university of Canberra we made a great meeting with lots of people and very

»

On Parliament house tour

      On Parliament house tour September 25, 2018 – Af Ole Fogh Kirkeby From Melbourne my next stop is Canberra the capital of

»