Bloggen -
"Den positive forandring"

Forandringen på Samsø er sket, og sker lige nu: Fordi Samsø som levende lokalsamfund igennem fællesskab, tillid og sammenhold har kunnet følge en plan og samarbejde om dens realisering igennem 20 år.

Dette blog-univers er en stemme som fortæller om en samfundssucces indenfor Danmarks grønne omstilling og udvikling. Vi håber på den måde, at bloggen vil fungere som en parallel virkelighed til den ofte uoverskuelige og polariserede miljødebat.

 

 

Vores håb er at skabe et univers af artikler til fordybelse, hvor nysgerrige og opsøgende personer som dig kan læse om de mange positive forandringer, som både er sket og sker rundt om os lige nu.

Et af vores dogmer er at bringe konstruktive og inspirerende fortællinger. At plante inspiration, som kan tydeliggøre hvordan du kan komme i gang med at iværksætte dine egne scenarier for positiv forandring.

 

Bloggere:​

Gæstebloggere:

Gæsteblogger: Peter Engberg

Få kunstnere har som Peter Engberg (født 1946) evnet at forene filmeverdenens tekniske videnskab med spirituel kraft: han har været på talrige rejser i sit liv og instrueret internationalt prisbelønnede dokumentarfilm. Han har rejst i over 50 lande og ledet filmekspeditioner i Sahara, Sinai, Bhutan, Belize, Guatemala, Nepal, Peru og Mali med sit kamera for at komme til bunds og til tops i den menneskelige eksistens.

Læs mere og se blogindlæg »

Seneste indlæg:

Kaligrafi i Japan

En trane, eller snarere en flok traner, er som et sæt bundgarnspæle i tæt parløb med en mole, hvor det handler ikke om at komme først i havn. Tranen står som hugget ud af en helt særlig slags marmor, kølig og kold og med en overflade, der ikke lige krakelerer.

Læs mere og se blogindlæg »

Japan visit

Japan and Denmark have close cooperation both in industrial and civil society. The energy academy will return to Japan and this time, science and art will be in the heyday of several Japanese art museums

Læs mere og se blogindlæg »

In Canada

I have always been fascinated by native indians. I couple of years ago i met Christoffer Henderson. He invited to work with an international group on climate change and what to do.

Læs mere og se blogindlæg »

Centrum og periferi

Centrum og periferi Da Uffe Elbæk på et gadehjørne i maj 2013 besluttede sig for at danne Alternativet, satte han gang i en forbløffende insisterende bevægelse, der i dén grad kom fra periferien: ingen troede i starten på, at det ville lykkes, for alt hvad Uffe gjorde, var både meget anderledes, og meget forkert. Ikke

Læs mere og se blogindlæg »

Myten om livets træ

Myten om livets træ Uffe Elbæk, politisk leder for Alternativet, har funder inspiration i de klassiske mytologier og fortæller her en myte om samarbejde i en tid med global klimakrise: Den græske himmelgud Zeus stod i et dilemma, for Ishtar, den mesopotamiske gudinde for frugtbarhed, krig og kærlighed, som han altid havde været så betaget

Læs mere og se blogindlæg »

Energy “down under”

ENERGY “DOWN UNDER” After almost one month in Southern Australia, I am now on my way home. One month is just enough time to give you a sense of what is going on here. The big issue here is coal. Australians are facing huge changes in their energy sector. Hazelwood, the largest coal-fired power plant

Læs mere og se blogindlæg »

From coal to ??

From coal to ?? How does a country that has one of the biggest reserves of coal in the world make a transition to green energy? Hazelwood coal fired powerplant – the largest in the southern hemisphere[/caption] This is the great debate for two days at the Community Congress in Melbourne. I have now been

Læs mere og se blogindlæg »

Kangaroo island

Kangaroo island There is also time to enjoy Australia. So in between meetings with the local Kangaroo Island mayor Peter Clements we also had time to go see his farm and catch a few marrons/freshwater lobsters and have a nice dinner.

Læs mere og se blogindlæg »

Kan god og dårlig kunst beskrives?

Kan god og dårlig kunst beskrives? – af kunstner og projektleder Malene Lundén Den tidligere direktør Jens Erik Sørensen på kunstmuseet Aaros har sin helt egen definiton af, hvordan god og dårlig kunst kan beskrives. Jeg kan rigtig godt lide den og har derfor arbejdet videre med hans udmærkede hus-metaforer her: God kunst er som

Læs mere og se blogindlæg »

Tidens Tand

Jeg har valgt myten, fordi så mange mennesker synes upåvirkelige af budskabet om de farer, som jorden svæver i. I lighed med ”ordet”, ”kerygmaet”, i kristendommen, så kan der måske findes et ord, der går til hjertet og derigennem at vi forstår det, medfører, at vi ændrer vores praksis.

Læs mere og se blogindlæg »