Bloggen

Forandringen på Samsø er sket, og sker lige nu: Fordi Samsø som levende lokalsamfund igennem fællesskab, tillid og sammenhold har kunnet følge en plan og samarbejde om dens realisering igennem 20 år.

Dette blog-univers er en stemme som fortæller om en samfundssucces indenfor Danmarks grønne omstilling og udvikling. Vi håber på den måde, at bloggen vil fungere som en parallel virkelighed til den ofte uoverskuelige og polariserede miljødebat.

 Vores håb er at skabe et univers af artikler til fordybelse, hvor nysgerrige og opsøgende personer som dig kan læse om de mange positive forandringer, som både er sket og sker rundt om os lige nu.

 

Temaer:

Bloggen har et anderledes formsprog og sværdsnit imellem genrer. Vores temaer tjener som indramning af bloggens komplekse indhold, og bliver hvert år valgt udfra netværk og aktualitet. Og så bidrager vores gæstebloggere med en myte under hvert tema, som kan hjælpe med at gøre overgangen til den grønne omstillings nye paradigme lidt lettere:

2017: Resiliens – Centrum & periferi
2018: Giv slip & hold fast
2019: Fremtiden er feminin – Dårlig praksis
2020: Det glokale –  Konspiration
2021: Vulkanens kerne – Aktivisme

Tema: Dårlig praksis

i forhold til Energiakademiets erfaringer og arbejde befinder pædagogik og bæredygtighed sig i kernen af den omstilling, der har været og er i gang på Samsø.     

Tema: Centrum & periferi

Som en del af det såkaldte ’udkantsdanmark’ er Samsø blevet udråbt til at være periferi – men giver det egentlig mening, når meget af samfundets både fysiske og ideologiske udvikling faktisk kommer fra udkanten?

Tema: Giv slip & hold fast

At give slip på det rigtige tidspunkt – og derved opdage sit virkelige selv. At give slip på forsøget på at forstå, kontrollere, definere og forklare.

Tema: Resiliens

Hvad er resiliens og hvad betyder resiliens for vores måde at være i verden på? Og hvorfor har samsinger en særlig høj grad af resiliens?

Bloggere:​

Gæstebloggere:

Temaer:

Myter:

Blog: