Night light

Foto: Danny Thompson - FLICKR

NATTELYS

Formål og beskrivelse:  

I Night Light-projektet går regionale myndigheder fra Holland, Ungarn, Spanien, Luxembourg, Danmark, Slovenien og Italien sammen om at forbedre deres regionale politikker for forebyggelse af lysforurening, bevarelse af nattehimlen og bæredygtig udnyttelse af mørke steder på himlen.

Projektet vil introducere pakker af regionalpolitiske foranstaltninger for hver af partnerregionerne, der vil resultere i en varig reduktion af lysforurening, udpegningen af naturområder, hvor nattehimlen er beskyttet, og indførelsen af nye tjenester og faciliteter, der tiltrækker økoturisme til disse mørke himmelområder.

I Danmark er der ingen politik på området for lysforurening, og Night Light-projektet har derfor til formål at bidrage til løsning af dette problem gennem opmærksomhed, konkrete foranstaltninger og politisk beslutningstagning. Night Light-projektets lokale interessentgruppe og Samsø Energiakademi arbejder derfor aktivt for at vise, hvordan energieffektivitet, turisme og kulturudvikling kan gå op i en højere enhed, når det gælder bekæmpelse af lysforurening i Danmarks centrale region.

Projektledere:

Løbetid:
Januar 2017 – december 2021

Partnere:
Regionale myndigheder fra udvalgte europæiske lande

Donorer:
EU og Night Light

Scroll to Top