Erica Löfström på Folkedybet 

Udfordring af menneskeheden; Kan vi genoprette forbindelsen til økosystemet ved at opleve naturen på nye måder?

Lørdag formiddag i forbindelse med åbningen kl. 11.00 på Folkedybet kan du opleve Dr. Erica Löfström fra det norske universitet for videnskab og teknologi i Trondheim. Sammen med hendes kollega, Dag Svanæs, vil Erica afholde en workshop som udfordrer deltagerne på deres forhold til natur og vores rolle i den. Vi er meget beærede over, at kunne præsentere denne fantastiske duo på Folkedybet, som bringer teknologi, design, kunst og provokation ind i dialogen om klima og miljø og hvordan vi kan udvikle os i samhørighed.

Erica skriver: ”Jeg tæller nu ned på dagene til jeg kan besøge Samsø igen og få lov til at møde alle I herlige ø-mennesker igen. Denne gang tager jeg en meget god ven og kollega – Dag Svanæs – med som jeg glæder mig til at holde workshop sammen med. Vi har pakket to ”haler” ned, som I kan få lov til at prøve. Det bliver spændende at se, hvilke tanker der kommer som kan komme ud af dén erfaring. Kan vi mennesker blive mere end natur – kan vi udvikle os? Blive til noget mere end ”bare” mennesker?”

”Første gang jeg besøgte Samsø købte jeg en kasket med texten Ø-BO på. Nu bærer jeg den næsten hver dag. Jeg er blevet en rigtig Samsø-wannabe – måske må min kollega slæbe mig til båden når det er tid til at tage af sted igen. Risikoen er nemlig stor for, at jeg gemmer mig i et træ et sted og bare holder fast deroppe”.

Dr. Erica Löfström arbejder med Radical Innovation for Sustainable Futures og har specialiseret sig i økovisualisering, provotyping (provokativ prototyping) og design af nye løsninger som en del af deltagende processer. Hendes baggrund i skæringsfeltet mellem Computer Science, Science- and Technology Studies (STS) har givet hende mulighed for at udvikle en ny retning inden for miljøkommunikation, der involverer forstyrrende kommunikation og økovisualisering. I denne nye retning er kunst og design/grænseflader vigtige ingredienser. I løbet af de sidste par år har hun udviklet nye co-design metoder ud over at bruge eksisterende. Dette er for at imødekomme behovet for radikal innovation og for at opnå systemiske ændringer for at muliggøre overgangen til et kulstoffattigt samfund. Hun udfører løbende eksplorative forskningsprojekter, som aktivt involverer slutbrugere og andre interessenter ved hjælp af prototyping og provotyping som en del af en metode kaldet vision workshops.

Professor Dag Svanæs er ph.d. i Human-Computer Interaction (HCI) fra NTNU. Hans forskning gennem de sidste 15 år har været inden for områderne HCI og Interaction Design. Hans hovedfokus har været på brugercentrerede designmetoder og grundlæggende teori om interaktion. I sin forskning gør han brug af rollespil og low-fidelity prototyping i realistiske omgivelser for at involvere slutbrugere i designprocessen.

Scroll to Top