Er bæredygtighed og vedvarende energi folkeoplysning? De unge går til filmen

Er bæredygtighed og vedvarende energi folkeoplysning?

En række unge har helt lavpraktisk sat sig for at møde og opleve hvordan folkeoplysning spænder langt og bredt. De har produceret 5 film. På energiakademiet kender og praktisere vi den disciplin hele tiden. Det er en stor del af det at drive og danne en forening.

Du kan finde de andre 4 film på Dansk folkeoplysningens Samråd 

“Hvad er folkeoplysning?” er en stribe af 5 små videoer, der er vokset ud fra ideen om at udforske folkeoplysningen som en fremmed størrelse. Et fænomen der ikke forklarer sig selv. I videoerne findes ingen dumme spørgsmål: Hvor finder man folkeoplysningen? Hvordan ser den ud? Og hvem er folkeoplysere? Vi leder efter svar blandt folk på gaden, besøger folkeoplysende aktiviteter rundt i landet, og stikker også hovedet indenfor til et af folkeoplysningens lokale bestyrelsesmøder. Videoerne leverer, i sin afmystificering af folkeoplysningen, ikke kun svar, men lader også spørgsmålet om, hvad folkeoplysning er og kan være, forblive åbent.

Vi håber, at videoerne giver anledning til videre snak om, hvad folkeoplysning også er…. Bag projektet er Katrine Weber, som medvirker som vært sammen med Nilab Jan. Videooptagelser og redigering blev varetaget af Emma Alicia Moon Winding og Marie Ravn Vestergaard

Scroll to Top