Uffe Elbæk er politisk leder af partiet Alternativet, og desuden kendt som kulturel iværksætter.

Uffe blev født i 1954 i Ry langtfra landets centrale organer, men kom i kraft af sin karriere nærmere storbyen og bor i dag på Frederiksberg.
Også rent uddannelsesmæssigt startede han et sted, hvor de færreste politikere vælger at fange an, nemlig som socialpædagog fra Peter Sabroe Seminaret i Aarhus.

Sidenhen blev Uffe især kendt som grundlægger af uddannelsen Kaospiloterne, men det er indenfor politik, at Uffe fra 2009 og frem til i dag har brugt det meste af sin tid.

På bloggen skriver Uffe Elbæk for os om centrum & periferi.

Myten om livets træ

Den græske himmelgud Zeus stod i et dilemma, for Ishtar, den mesopotamiske gudinde for frugtbarhed, krig og kærlighed, som han altid havde været så betaget af, var kommet i en forfærdelig knibe og bad nu om Zeus’ hjælp. I Mesopotamien havde orkaner og oversvømmelser efterladt landet til ukendelighed, og folket var begyndt at søge væk fra det før så smukke land.

Læs mere »

På vej mod en ny politisk kultur

Da Uffe Elbæk på et gadehjørne i maj 2013 besluttede sig for at danne Alternativet, satte han gang i en forbløffende insisterende bevægelse, der i dén grad kom fra periferien: ingen troede i starten på, at det ville lykkes, for alt hvad Uffe gjorde, var både meget anderledes, og meget forkert.

Læs mere »
Scroll to Top