Peter Engberg

Få kunstnere har som Peter Engberg (født 1946) evnet at forene filmeverdenens tekniske videnskab med spirituel kraft: han har været på talrige rejser i sit liv og instrueret internationalt prisbelønnede dokumentarfilm. Han har rejst i over 50 lande og ledet filmekspeditioner i Sahara, Sinai, Bhutan, Belize, Guatemala, Nepal, Peru og Mali med sit kamera for at komme til bunds og til tops i den menneskelige eksistens.

Bl.a. har han interviewet Dalai Lama, Mikhail Gorbatjov, Peter Høeg, Thor Heyerdahl og astronaut Edgar Mitchell, men her på bloggen har vi vendt linsen mod Peter selv fordi han om nogen har indsigt i det potentiale, som kan forløse et paradigmeskifte i vores måde at tænke og handle på.

Potentialet handler ifølge Peter Engberg om evnen til at slippe kontrollen – noget, han selv udviklede, da han for flere år siden boede i et japansk zentempel og trænede bueskydning med munkene.

 

Tema 2018: Giv slip & hold fast

I Zen bueskydning er der ikke kun et ydre mål. Der er også et indre mål der er lige så vigtigt:
At give slip på det rigtige tidspunkt – og derved opdage sit virkelige selv. At give slip på forsøget på at forstå, kontrollere, definere og forklare.

Scroll to Top