Grundlæggende skabelon

Om Energiakademiet

Samsø Energiakademi arbejder med konsekvenserne af klimaforandringer og er et samlingssted for energi-besparelser og vedvarende energi.

Samsø Energiakademi er placeret nord for Ballen havn på Samsø.

 

 

Energiakademiet har 9 ansatte med forskellige kompetencer inden for bæredygtig udvikling med baggrund i Samsøs status som Fossil Fri Ø 2030.

Samsø Energiakademi har speciale i bæredygtig udvikling  i tæt samarbejde med lokalbefolkningen og Samsø kommune.

Akademiet er samtidig et forsamlingshus hvor øens mange foreninger afholder møder og sammenkomster.

Samsø Energi- og Miljøkontor, Samsø Energy Agency og Energitjenesten Samsø har tillige til huse i akademiet og udfører herfra aktiviteterne med energirådgivning til firmaer og private, rundvisninger, fagturisme, workshops og seminarer.

 

VIDSTE DU AT:

Samsø Kommune, Energiakademiet, Grundfos og den lokale VVS-virksomhed Brdr. Stjerne arbejder sammen om at udskifte alle ældre pumper på Samsø. Kommunen har allerede fået lavet en pumpeoversigt i alle de kommunale bygninger og udskiftet dem med mere energieffektive pumper. På Energistyrelsens hjemmeside anslås det, at ved at udskifte en traditionel trinreguleret lille cirkulationspumpe, som forefindes i de fleste private hjem, med en trinløs, regulerbar og energieffektiv model, spares i gennemsnit 790 kr/år og 170 kg/CO2/år. Jo større og ældre pumperne er, jo større besparelser og dermed hurtigere tilbagebetalingstid. Golfbanen bruger den nyeste pumpeteknologi fra Grundfos til at pumpe vand ud til vanding af greens. Klubbens egne solceller og vindmølle producerer el til pumperne, som når solen skinner og vinden blæser, pumper vand op til en opsamlings sø, hvorfra det bliver pumpet videre til vanding af greens

Scroll to Top