Hvem tramper på min bro?

- sammenfattet og skrevet af Malene Annikki Lundén

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email
Del på print

Alt efter hvilke politiske vinde, der blæser i dagens Danmark, dukker snakken om en bro til Samsø jævnligt op i den offentlige debat. Nogle frygter at en bro vil ødelægge vores lille ø-paradis.  Andre er håbefulde, og ser et stort potentiale i en landfast forbindelse til kontinentet. Broer er blevet et symbol på fællesskab og samling, og står i modsætning til det aktuelle Europa, hvor man hellere vil adskille og bygge mure, end skabe forbindelser. Det samme gør snakken om hurtigfærger og biogas – begge ting, der forener lokale ressourcer med omgivelserne og det større hele.
Hvorfor er vi ikke bedre til at se potentialet i de hjælpemidler, der måske kan hjælpe os på vej mod en eventyrlig fremtid? Denne historie er lokalt en allegori over den usunde debatkultur, der, hvis man ikke passer på, skyder idéerne ned inden de får hjerte og pels. Og globalt fortæller eventyret om 

en fælles, europæisk brobygningskultur, der også i overført betydning danner en tradition for at mødes på midten og er noget, der bør værnes om, så udviklingen ikke går i stå.