Hvis Nord styrer verden, holder Syden den oppe?

Hvis Nord styrer verden, holder Syden den oppe.

- sammenfattet af Malene Lundén & Cecilie Marie Meyer

– det kunne være en overskrift om Samsø eller en by i provinsen.  Alle lokalsamfund lever af dine og mine og andres længsel om kendskabet til stedet, og sætningen stammer fra den syditalienske journalist Marcello Veneziani, som i sin bog’ Ritorno al sud – tilbage til syden’ fortæller om Syditaliens menneskelige kraft. I Norditalien findes det økonomiske fremskridt, der driver landet fremad, mens Syditalien især rummer relationerne, frodigheden og den cirkulære tid, som binder det hele sammen. 

På Samsø er realismetjekket at Nordøen og Nordby er sluppet af med tornerosesøvnen med et væld af aktiviteter, og en lokalitet som inviterer til opera på særlige steder. Skippergården er blevet til Øro, Casa Tua sælger Italiensk is med lange køer helt ud til gadekæret. Mentaliteten er overvældende! Driftige og modige Samsinger, nye som gamle, trækker det lange seje træk hele året for Samsøs ve og vel.

Her skal jeg med lynets hast nævne, at der findes spændende tiltag rundt om på hele Samsø. Alle kan ikke nævnes her, men I er på ingen måde glemt. Alt har betydning og hvis Nord styrer verden, holder Syden den oppe. 

Hvilket kendskab har du til området i Syd på Samsø? Eller hvordan tegnes støvlen som Italien er vokset frem af? Sammenligningen og fortællingerne kortlægges og vi rejser sammen i et par dage med dig og os og opdager det særlige.

Vi vil på kurset tegne paralleller, som inviterer til hvordan vores fortællinger om vores lokalområder bliver mere end pizzaer og hoppeborge. Vi dykker ned i kulturskattene og puster miraklerne til live.

Scroll to Top