Praktikant: Franziska Humpert (DE)

Franziska Humpert

Tysk Praktikant

- sammenfattet og skrevet af Franziska Humpert

Da jeg første gang besøgte Samsø i 2016 som Woofer (World Wide Working on Organic Farms) var jeg kun imponeret over det smukke landskab og de dejlige mennesker. Men så fandt jeg ud af, at Samso er langt mere end smukt: Det er Danmarks første ø bæredygtig energi og er selvforsynende med vedvarende energi!

Ved at udforske øen på min cykel blev dette meget tydeligt: ​​En masse vindmøller, et areal på 2.500 m2 med solpaneler til et solvarmeanlæg. Jeg ville finde ud af mere om dette og besøgte Energiakademiet – stedet hvor alt dette startede. Jeg fik en meget flot guidet tur gennem den bæredygtige bygning, der bruger solcellepaneler til strøm og varme og regnvand til at skylle toilettet.

Jeg holdt disse indtryk i tankerne, mens jeg lavede min Master i transformationelle studier i Flensburg, Tyskland. Under visionen om en bæredygtig fremtid studerede vi samfundet fra bunden til toppen. Vi talte om individuelle og strukturelle ændringer og lærte, at der faktisk er to muligheder for en transformation af samfundet: Ved design eller ved katastrofe. 

Jeg synes, Energy Academy er det bedste eksempel på en transformation ved design. Derfor var jeg meget glad da jeg fik muligheden for at have en praktikplads her. Jeg begyndte i ​​marts, og nu cykler jeg hver dag gennem det nordiske vejr – og ønsker at være et godt eksempel på den mest miljøvenlige mobilitet – at lære om måder at tackle problemerne med klimaændringer på. Men faktisk vil jeg ikke kun fokusere på problemerne: Jeg vil fokusere på de muligheder og chancer, vi har gennem at tænke og skabe en verden, som vi ønsker, at den skal være.

Anders Peter Rasmussen

Anders Peter Rasmussenapr@energiakademiet.dk “My name is Anders and I have started an internship at the Energy Academy on Samsø. I

Tim Schnider

Tim Schnider “Samsø har en perfekt størrelse som samfundsprojekt-ø uden for lange bureaukratisk kringlede veje fra ide til udførsel. De

Susanne Lassen

Suzanne Lassen “Jeg er imponeret over Søren Hermansen og hans team og deres evne til at inspirere folk til at

Karen Voigt Steffensen

Karen Voigt Steffensen   “Det giver så meget mening at være ambassadør for Samsø Energiakademi….. Det er ikke længere et

Scroll to Top