Kunst i det offentlige rum på Samsø

Kunst i det offentlige rum på Samsø

Sammenfattet og skrevet af Malene Lundén

Kunsteren skriver selv, følgende om hans værk
”Værket igangsætter en række billeddannelser omkring energi, teknologi og natur, samt menneskets omgang med disse. En stor gaffellignende skulptur står for spidsen af en rå halvcirkel af jord, og peger mod himlen som en lynafleder, eller måske et okkult kommunikationsværktøj?

Værket beskæftiger sig med energi som begreb. Hvad forestiller vi os når vi taler om energi, og hvordan visualiserer vi energi? Skulpturen baserer sig på det kendte USB- ikon, som er at finde på meget af det teknologiske udstyr vi omgiver os med i vores  hverdag – et ikon mange nok ikke spekulerer så meget over. Ikonet har dog en interessant historie”

Historiens vingesus
Det er udviklet med udgangspunkt i den romerske gud Neptuns trefork, på engelsk, The Mighty Dreizack. Neptun er havets gud, men udover at kunne skabe nye vandmasser tilskrives treforken i romersk mytologi blandt andet evnen til at kunne skabe jordskælv. Den cirkulære form af jord er skabt med inspiration fra ophavsmanden til kunstgenren Land Art – Robert Smithson.

Cirklen er skabt ud fra fra hans kanoniske værk Amarillo Ramp (1973, Texas), en del af hans serie af Earthworks – en række af arbejder som udforsker entropi-begrebet.I denne sammenhæng åbner symbolerne måske også op for andre forståelser af energi som fænomen?

Energiakademiet møder dig i cirklen

Kom forbi og opleve hvordan energiakademiet arbejder med cirklen som mødeform og demokratisk manifestation, på at genlære at lytte uden at dømme, som en af mange hensigter der er indeholdt at mødes i cirklen.

 

 

 

Scroll to Top