Livets revner giver plads til lys

Status 3%

Løbetid: 1.8 2018 – 1.8 2019 

DONORER: NRGI VÆRDIPULJE

KONSULENT: ARKITEMA

Titlen på dette projekt er inspireret af Leonard Choens poesi om at alverdens problemer ikke er løst med Berlinmurens fald. At indfange fortrøstningen om at de revner, livet skaber, giver plads til at lyset kan trænge igennem og ind i mørket, har forvandlet Leonard Choens profetiske ord til håbefuld digtning.

FORMÅL Energiakademiets bygninger skal have nye lamper i begge langhuse.

Det er projektets formål at demonstrere og formidle de nyeste løsninger inden for led- lysteknik, samt samspillet mellem kunstlys og dagslys. Demonstrationen af  kunstlys sker via tilpasning af lyskilder, intensitet, farvesammensætning og regulering i forhold til rumfunktion og geometri. Kunstlysets egenskaber og sammenhængen med Energiakademiets palette af anvendelsesmuligheder giver god grund til at formidle hvorledes man lysmæssigt kan skabe optimale forhold for brugere og besøgende hos Energiakademiet året rundt.

Projektet sker i et parløb sammen med arkitektfirmaet Arkitema, som har tegnet Energiakademiet og kender lysindfald og alle husets kringelkroge.

Hvad er det væsentlige i EA projekt opdraget:

At få udskiftet første generation af led-lysstofsrør, samlet set 35 lamper. Alle lamper bliver solgt på aktion, så de indgår i et genbrugskredsløb.

1 fase er at få udskiftet 19 af lysstofslamperne. Arealet, hvor lamperne udskiftes, tæller kontorlandskab samt møderum, kantine og dets møderum.

Der kommer mere info om designet og formidlingen bag kunst- og dagslysprojektet i ” LYSET KOMMER “, januar 2019, samt som annonce i Samsø Posten.

Del indhold

Doner: NRGI VÆRDIPULJE

Nattelys

I Nattelys-projektet går regionale myndigheder fra Holland, Ungarn, Spanien, Luxembourg, Danmark, Slovenien og Italien sammen om at forbedre deres regionale politikker for forebyggelse af lysforurening, bevarelse af den mørke nattehimmel og bæredygtig udnyttelse af disse steder.

»

Pionerguiden

I udarbejdelsen af guiden har vi stillet skarpt på Energiakademiets interne processer. Vi har set os selv efter i kortene. Ambitionen er, at andre lokale pionersamfund kan tage ved lære af de 20 års erfaringer, vores proces, vores benarbejde og ikke mindst vores succes med at lykkes.

»

BLOG

Bloggen – “Den positive forandring” Forandringen på Samsø er sket, og sker lige nu: Fordi Samsø som levende lokalsamfund igennem fællesskab,

»