Livets revner giver plads til lys

Livets revner giver plads til lys​

Formål og beskrivelse:

Titlen på dette projekt er inspireret af Leonard Choens poesi om at alverdens problemer ikke er løst med Berlinmurens fald. At indfange fortrøstningen om at de revner, livet skaber, giver plads til at lyset kan trænge igennem og ind i mørket, har forvandlet Leonard Choens profetiske ord til håbefuld digtning.

Energiakademiets bygninger skal have nye lamper i begge langhuse.

Det er projektets formål at demonstrere og formidle de nyeste løsninger inden for led- lysteknik, samt samspillet mellem kunstlys og dagslys. Demonstrationen af  kunstlys sker via tilpasning af lyskilder, intensitet, farvesammensætning og regulering i forhold til rumfunktion og geometri. Kunstlysets egenskaber og sammenhængen med Energiakademiets palette af anvendelsesmuligheder giver god grund til at formidle hvorledes man lysmæssigt kan skabe optimale forhold for brugere og besøgende hos Energiakademiet året rundt.

Projektet sker i et parløb sammen med arkitektfirmaet Arkitema, som har tegnet Energiakademiet og kender lysindfald og alle husets kringelkroge.

Hvad er det væsentlige i EA projekt opdraget:

At få udskiftet første generation af led-lysstofsrør, samlet set 35 lamper. Alle lamper bliver solgt på aktion, så de indgår i et genbrugskredsløb.

1 fase er at få udskiftet 19 af lysstofslamperne. Arealet, hvor lamperne udskiftes, tæller kontorlandskab samt møderum, kantine og dets møderum.

Der kommer mere info om designet og formidlingen bag kunst- og dagslysprojektet i ” LYSET KOMMER “, januar 2019, samt som annonce i Samsø Posten.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Projektledere:

Løbetid:
August 2018 – august 2019

Partnere:
Arkitema

Donorer:
NRGI Værdipulje

Doner: NRGI VÆRDIPULJE​
Scroll to Top