Malene Lundén

 ” I et lille samfund tæller alt, og det giver mit liv et dagligt mysterie at jeg ved at jeg blot er en lille del af noget større, som jeg kan måle og veje hver dag.
Kunst er mit store livsmysterium, og derfor har jeg besluttet at alle mine handlinger og alt hvad jeg arbejder med skal indeholde kunst.”
 
Malene er leder af akademiets kommuniaktionsafdeling. På bloggen går hun i dybden med temaet centrum og periferi, og skriver mere generelt om kunstens verden. Malene er uddannet dokumentarfotograf fra Nordens fotoskole i Sverige. Hun har en improvisatorisk uddannelse i performance fra Studio Five – NYC.   The Theater Work center – Bali. Hun er uddannet gestalt terapeut og anvender teori og fænomenologi i alt hvad hun beskæftiger sig med. Fænomenologien er en erfaringsfilosofi; dens slagord er ” Til sagen selv”.
 

Malenes fysiske centrum er Samsø som et HER. I både hendes værker, produktioner og tekster vil du kunne mærke eller tænke: hvorfor nu det? Malene arbejder bevidst  med styrken i hvad polariteter kan skabe af liv.

“Hvis du accepterer dine polariteter i stedet for at afvise dem, stopper du med at projicere”.

Malene Lundén: Kaligrafi i Japan

En trane, eller snarere en flok traner, er som et sæt bundgarnspæle i tæt parløb med en mole, hvor det handler ikke om at komme først i havn. Tranen står som hugget ud af en helt særlig slags marmor, kølig og kold og med en overflade, der ikke lige krakelerer.

Japan visit

Japan and Denmark have close cooperation both in industrial and civil society. The energy academy will return to Japan and this time, science and art will be in the heyday of several Japanese art museums

Malene Lundén: Hvad er lykke

Randområder er både fremtidens og samfundets vækstdynamoer. Derfor er samspillet mellem centrum og periferi noget, der kan give liv og økonomi på BNP.

Malene Lundén: Kan god og dårlig kunst beskrives?

Den tidligere direktør Jens Erik Sørensen på kunstmuseet Aaros har sin helt egen definiton af, hvordan god og dårlig kunst kan beskrives. Jeg kan rigtig godt lide den og har derfor arbejdet videre med hans udmærkede hus-metaforer her.