Nytårslur 2018 og Steen Gades uredte seng: “Jeg sover bedst når jeg har oplevet alt og ingenting”

[:da]Hvordan får man den bedste lur?

Det gør man ikke ved at falde i søvn, fordi man er udmattet, men fordi man er godt, fysisk træt efter at have været i naturen, og synes at have oplevet alt og ingenting.

Hvor tog du din sidste lur?

Det gjorde jeg forleden efter at jeg havde arbejdet med en konference. Jeg skulle lige skifte over til en anden opgave og lagde mig et øjeblik på sofaen, og så gled jeg væk. Jeg gik fra skrivebordet over til kaffemaskinen og direkte hen til sofaen, hvor det skete.

Hvordan har du sovet i nat?

Jeg har sovet godt. Det gør jeg faktisk altid. Jeg er ikke sådan en der vågner mange gange om natten, jeg sover fra jeg falder i søvn til vækkeuret ringer. Om sommeren er det ofte solen, der vækker mig, især i vores sommerhus i Norge, hvor jeg sover udendørs på vores terrasse. Så vågner jeg med den gryende dag, og det elsker jeg.

Beskriv det sted, du sover

Det er en udmærket seng, som jeg ikke kun sover i, jeg holder også meget af at tage små pauser i den, hvor jeg tager mig en kop kaffe og læser avisen. Det er hygge.

Hvad lurer du på for tiden?

Jeg går og lurer på mange ting: hvilket af mine næste skriveprojekter skal jeg nu gå i gang med? Hvordan får vi klimadiskussionen op i et gear, som ikke kun handler om co2-udledning, men også om selve co2-indholdet i atmosfæren? Hvordan bliver Danmark mere orienteret mod Europa? Og hvordan får jeg lavet min hæk?

Hvis du skulle blæse noget i en lur, hvad skulle det så være?

”Tag mere ansvar!”[:]

Scroll to Top