Om Kursus

Hvilke små og store mirakler deler vi med vores lokalsamfund, og hvordan? Hvad betyder det, når nogle dør og andre skal leve videre med minderne? Hvilke nye øjne fortæller de næste historier, og hvad med livet med de mange sæsoner, som ikke kun er sommer og turister?

Det bliver sjovt - inspirerende og uforglemmeligt

Cecilie Marie Meyer & Malene Lundén, som har skrevet for Energiakademiet i en lang årrække, og begge har udgivet bøger om stedets betydning, Inviterer til højskole på Samsø under dække af “dage som disse”. Folkedybets festum blev udskudt grundet mangt og meget, klima og borgerfestivaller stod i kø og her kom vi ikke med, grundet for få tilmeldinger og stærkere programmer og større budgetter til festivalerne rundt om i landet. 

Vi på Energiakademiet gir aldrig op og vi har det vi kalder folkedybet hele året og her vil vi hen over efterår og vinter invitere til højskoledage med både klimamiddage og klimamøder. Kalenderen er klar den 1.11 på Energiakademiets hjemmeside. Vi har virkelig taget pulsen på Samsø og når mørket falder på og dagene bliver korter rykker vi sammen og inviterer til at hygge og samtale om mennesker og mirakler. 

Er du lige flyttet til øen eller har boet her i en menneskealder eller indfødt, vil vi garantere at det bliver sjovt – inspirerende og uforglemmeligt. 

Vi lægger ud med højskoledage med indhold fra Cecilies Maries Mayer bog MEZZOGIORNO og oplæg fra Malene Lundéns bog Vingesus. 

Cecilies bog handler om hendes kærlighedsforhold til og indsigt i Syditalien – en landsdel, der på mange måder udgør Italiens periferi, men alligevel rummer et stærkt HER, forbløffende, menneskelige ressourcer og en lokal stolthed, hvor man ej heller gir op, men lever stort, vildt og modigt på trods af modgang.

Malene Lundéns bog handler om Samsøs vingesus, hvor en hel Ø historisk går sammen om at rejse verdens største mølle, uden at miste nattesøvn og penge på bankbogen. 

Hvordan de to får oplevelser fra Syditalien til at hænge sammen med Samsøs Nord og Kolby Kaas i Syd, og hvordan periferi og centrum har hank i vores hverdag, skal I glæde jer til at opleve. 

Hvilke små og store mirakler deler vi med vores 

lokalsamfund, og hvordan? Hvad betyder det, når nogle dør og andre skal leve videre med minderne? Hvilke nye øjne fortæller de næste historier, og hvad med livet med de mange sæsoner, som ikke kun er sommer og turister? 

Højskolen er i fuld gang og vi har ikke bare højskole for lokale. Når gæsterne fra det store udland er begyndt at komme til Samsø igen efter 2 lange COVID år, er det med glæde at forsamlingshuset Energiakademiet snart slår dørene op og du kan vælge at rejse med på højskolen. 

Scroll to Top