Vi arbejder med konsekvenserne af klimaforandring

Vi arbejder med konsekvenserne af klimaforandring

Energiakademiet​

Energiakademiets placering finder du centralt i Danmarks midte, på øen Samsø. På østsiden fines byen Ballen, og her ligger Energiakademiet. Energiakademiet er en projektorganisation, som arbejder med konsekvenserne af klimaforandringer.

Energiakademiet er samtidig et fysisk samlings- og mødested for alle slags mennesker med interesse for bæredygtig samfundsudvikling. Energiakademiet har et foreningsformål, som i sin enkelthed omhandler formidling af viden om helhedsorienterede samarbejdsprocesser. Energiakademiet har 8 fuldtidsansatte som bor på Samsø hele året. De 8 ansatte har fagkompetencer indenfor samfundsudvikling og bæredygtige løsninger.

Akademiets navn er inspireret af det gamle Grækenland.
Energiakademiet fungerer lokalt som samlingssted for øens mangfoldige foreningsliv. 
Energiakademiet afholder ofte møder og sammenkomster, hvor emner holder sig inden for uddannelse, forskning, kurser, møder, seminarer og udstillinger om energi og klima med fokus på bæredygtige ressourcer. 
Samsø Energi- og Miljøkontor, Samsø Energy Agency og Energitjenesten.
Samsø har tillige til huse i akademiet og udfører herfra aktiviteterne med energirådgivning til firmaer og private, rundvisninger, fagturisme, workshops og seminarer.

Læs mere om

Awards/Priser

WORLD CLIMATE LEADERS
På vegne af Samsø og Samsingerne, modtog Søren Hermansen, og Samsøs borgemester Marcel Meijer den prestigefyldte pris som fremtidens klimaledere, ved COP26 i Glasgow.

Læs mere »

Bygningerne

Energiakademiets bygning er opført ud fra økologiske grundprincipper og har et godt indeklima med naturlig ventilation, regnvand til toiletskyl, mv.

Læs mere »

Foreningen

Foreningen fungerer som paraply-organisation for SESamsø Energi og Miljøkontor, Samsø Hav vind og Samsø Energihotel. Læs om bestyrelsens rolle og hvem der sidder i den.

Læs mere »
Scroll to Top