Other Story: At finde mennesket i orkanens øje

De er rejst fra Grækenlands kyster til amerikas midvest – alt sammen med det formål at sætte ansigter på de mennesker, de mener bliver overset, når de gængse medier dækker verdens brandpunkter. De er Other Story. Et 12 mand stort sammensurium af kunstnere, filmskabere og forskere, der med kameraet i hånden går på jagt efter fortællingen om mennesket i den store konflikt.

– Vi befinder os i krydsfeltet mellem journalistik, kunst, forskning og aktivisme. Vi vil fortælle individets historie i den store fortælling, lyder det fra Medeleine Kate McGowan, der er filmskaber og performancekunstner, og netop har været i Midvest i USA for at lave film om Lakota-indianernes kamp mod den olieledning, der står til løbe lige igennem deres reservat.

Hovedpersonerne skal dog ikke forholde sig til den konflikt, de befinder sig i hjertet af, men i stedet til mere jordnære ting.

– Vores projekt handler om den personlige fortælling. Derfor tager vi f.eks. til Grækenland og spørger flygtningene om, hvornår de sidst har været forelsket i stedet for, hvad de mener om flygtningekrisen i Europa, fortæller Medeleine Kate McGowan.

I Other Storys seneste film møder vi Phyllis Young, der er Lakota-historiker. Hun rejser lige nu frem og tilbage mellem UN kontorene i New York for at gå i dialog og kræve, at Standing Rock-området vinder sagen om den olieledning, der skærer sig igennem hele Standing Rock-området.

 

Scroll to Top