Presse

Presse

Vi træder til når dansk, nordisk og udenlandsk presse ønsker viden om Samsøs omstilling.

Vi har stor erfaring med pressehåndtering af journalister, medier og bureauer, både når det spænder fra små, lokale historier til den store, globale fortælling om Energiakademiet og Danmarks Vedvarende Energi-Ø. 

Vi har faciliteret mere end 100 produktioner fra ind og udland og kobler de lokationer og mennesker, som har haft eller har en afgørende betydning for udviklingen i Samsøs grønne omstilling.

Søren Hermansen og Malene Lundén er kontaktpersoner for pressen og giver desuden gerne sparring i hvilke vinkler og historier, der kunne fungere for lige præcis dig og dit medie.

Længere nede på siden finder du eksempler på presseomtale fra dansk, nordisk og international presse.

Herunder finder du desuden praktisk information om overnatningssteder, transport osv. der kan være nyttig, når du skal besøge Samsø Energiakademi og Danmarks Vedvarende Energi-Ø.

Samsø Energiakademi samarbejder desuden med Visit Samsø, som kan hjælpe dig med med at organisere dit ophold samt din rejse til og fra Samsø.

Kontakt:

Mail:  visit@samsoe.dk ,

Tlf: +45 8659 0005,

Web: www.visitsamsoe.dk

Vi gør opmærksom på, at eksterne rejseoperatører til tider giver vildledende informationer om Samsø, så er du i tvivl, er det bedst at rette henvendelse til Visit Samsø.

PRAKTISK

Transport til og fra øen:

TOG OG BUS I HELE DK – www.rejseplanen.dk

FÆRGE TIL/FRA JYLLAND –  www.tilsamsoe.dk – +45 7022 5900

FÆRGE TIL/FRA SJÆLLAND – www.faergen.dk – +45 7023 1515

BUS FRA ÅRHUS nr. 103 – Køreplan (PDF) – +45 7021 0230

BUS FRA ØSTJYLLAND –  +45 8612 8622

Transport på øen:

BUS:

Køreplan (PDF) – +45 8612 8622

Teletaxa på Samsø tilbydes i Samsø Kommune som supplement til buskørslen på rute 131.

Bestil teletaxa ved at ringe til Midttrafik på tlf. 87 40 83 00.

Telefonen er åben alle ugens dage i tidsrummet kl. 8.00 – 17.00.

Kørslen skal bestilles minimum 1 time før det ønskede afhentningstidspunkt.

Se mere på visit Samsø

Busudlejning:

+45 21415909

Cykeludlejning:

www.samsocykeludlejning.dk/velkommen 

+45 3086 8523  samsoecykel@mail.dk

Samsø Taxi (også biludlejning)

Østergade 7, Pillemark

Tel. +45 86592400 eller +45 40601900

Fly:

www.samair.dk

+45 8659 0800   mobil: +45 2579 3516

Hoteller:

BALLEN BADEHOTEL

Åvej 21, Ballen – +45 8659 1799 – info@ballenbadehotel.dk

BRUNDBY HOTEL

Brundby Hovedgade 63, Brundby – +45 8659 0011 – rockhotel@get2net.dk

FLINCHS HOTEL

Langgade 23, Tranebjerg – +45 8659 1722 – info@flinchs.dk

Udpluk fra omtale i globale medier

Samsø – Danmarks Vedvarende Energi Ø – og Samsø Energiakademi bliver ofte omtalt i forskellige artikler, tv- og radioudsendelser. 

Her samler vi udpluk af omtalerne med links de de relevante medier. Hvis artiklen eller udsendelsen ikke findes på nettet, er du meget velkommen til at kigge forbi akademiet og se den. 

Døde links kan muligvis findes på Wayback Machine.

Søren Hermansen (Photo: Climate Heroes) and Mercedes Maroto-Valer. (Photo: Edinburgh Research Partnership in Engineering, ERPE)

Information
Samsøs miljøhelt:
Borgerne vil have ansvar, ikke et grønt hold kæft-bolsje. Efter Anden Verdenskrig og under 1970’ernes oliekrise kunne nationen stå sammen om store, svære omstillinger. Klimakrisen er det danske samfunds hidtil største udfordring – alligevel inddrager man ikke de forandringskræfter, der findes rundt om i landet, siger Søren Hermansen

Bolius
Samsø: En grøn succes
Vindmøller, solceller, halmfyr og elbiler er fortrolige begreber for beboerne på Samsø. De knap 4.000 indbyggere på øen har taget den grønne omstilling til sig og skabt en grøn succeshistorie om ved fælles indsats at blive mere bæredygtig.

Forlaget Stauns
To nye bøger om Samsøs fremtid

Grønt overblik
Hvilke valg skal Samsø træffe for at få en mere bæredygtig fødevareproduktion og dermed en sundere natur? Klimakrisen og tabet af biodiversitet kalder på en anden vej end den kendte. Det handler om at nærme øens virkelighed til de mange drømme om en grøn ø, der drømmesmange har om Samsø. Øens succes med at indføre vedvarende energi leder til næste trin i udviklingen: hvordan man skaffer producerer mad på en bæredygtig måde.

Your danish life
Samsø – a little piece of the best of Denmark, Samsø is known as a wonderful magical island with a multitude of locally produced fruit and vegetables.

State of green
Europe’s most sustainable islands are Danish.
The Danish islands of Bornholm and Samsø have cometake the top spots in an EU-wide sustainability competition. Their success is based on engaging all sectors of society in delivering a sustainable future and putting the community at the centre of the development.

Samsø, the island where residents have a negative carbon footprint

 

Samsø Energiakademi udgiver bæredygtighedsguide
Choraconnection.dk maj 2016
I forbindelse med ’Back to the land 2.0’ inviterede Chora Connection 9 spændende initiativer, der gør en forskel i nærområderne, til at bidrage med deres erfaringer i udviklingen af nye løsninger, der kan forbedre relationen mellem land og by.

Samsøfærgen skal sejle på lokal gylle
Grøn Forskel april 2016
Samsø har længe været kendt for at være selvforsynende med vedvarende energi. Men ambitionerne rækker endnu længere, og i 2030 vil øen være fossilfri.

Samsø vil have verdens første 100 % bæredygtige lokalsamfund
Energibyen Skive 2016
Verdens første lokalsamfund med en 100 % omstilling til bæredygtig cirkulær økonomi.
Det er et prædikat, som Samsø kan smykke sig med om 10 år, i hvert fald hvis øen når i mål med den vision, som Samsø-konsortiet (herefter kun Samsø), der består af Samsø Kommune, Samsø Energiakademi og Samsø Rederi, har sat op for hele øsamfundet under paraply-projektet “Full Circle Island”.

Der er biomasse nok på Samsø
Energy Supply februar 2016
En undersøgelse viser at der kan produceres nok biogas på Samsø til at forsyne både færgen og øens busser. Færgen og rederi har man – nu mangler bare biogasanlægget.

Inspirationstur til Energiøen Samsø
Næstved.nu september 2016
Næstved Kommune: Agenda 21 og Klimarådet for Næstved Kommune og borgerne på inspirationstur i bus til den energimæssigt verdensberømte Samsø.

Amerikansk undren over Samsø: Hvordan gør I det?
TV2 Nyhederne april 2016
Den amerikanske tv-kanal CBS har været et smut forbi Samsø, og de er meget begejstret for, hvordan øen har reduceret sin CO2-udledning til næsten nul.

En grøn andelsbevægelse
Maskinbladet september 2016
Folkeaktier i og fælleseje af solvarmeanlæg, vindmøller, lavenergihuse og biogas har igennem de seneste 10 år været med til at skabe den ø, Samsø er i dag – Danmarks Vedvarende Energi-Ø.

Rapport: Efterafgrøder til biogas skal gødskes
Landbrugsavisen februar 2016
Samsø vil bruge efterafgrøder til at forsyne deres kommende biogasanlæg. For at få nok udbytte af efterafgrøderne, skal de tilføres gødning.

Sådan bliver verdens kulturevents bæredygtige
DR januar 2016
Sådan bliver verdens kulturevents bæredygtige. Bæredygtighedsmodel skal inspirere arrangører til at satse på miljøvenlige arrangementer. Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 kommer til at spille en afgørende rolle.

Global energimodel på dansk ferieparadis
www.velferdsstaten.no juni 2016 (Norge)
Øen Samsø er mere end et dansk ferieparadis med bindingsværkshuse, stråtage og god mat. Samsø er lokalsamfundet som ved at tænke lokalt, strukturelt og folkelig har klaret at blive fossilfri, og oveni har et overskud af vedvarende energi, som leveres til det danske energinet – på 10 år!

Hvorfor rydder vi ikke bare selv op i Kongens Have?
Politiken august 2016
Danskerne har vænnet sig til at systemet klarer for meget for os. Hvis der skal liv i medborgerskabet, må vi passe bedre på vores fællesskab – eller helt genopfinde det, siger Søren Hermansen fra Samsø.

Forslag til Nordisk Råds miljøpris 2016
Nordisk Råd april 2106
Nordisk Råd takker befolkningen i de nordiske lande for forslagene til nomineringer til årets miljøpris. Temaet i år er digital innovation, som fremmer bæredygtig livstil, og kandidaterne kan være en nordisk person, virksomhed eller organisation.

Green-Energy Inspiration Off the Coast of Denmark
New York Times af DIANE CARDWELL 17 januar 2015
Inden solopgang en morgen i oktober samledes en håndfuld amerikanere på en ensom mole på Samsø, en lille, dansk ø blot 4 timer fra København.

Arte – islands of the future
Tyskland 26 november 2015

Nautilus – blowing off the grid
USA 12 november 2015

CNN – the fairy tale energy island
USA 04 december 2015

Huffington post – meet Denmarks first 100 procent renewable energy island
USA 30 november 2015

Klimajournalistik på skoleskemaet 
Klima-, Energi- og Byggeministeriet maj 2014
I samarbejde med Danmarks Radio udlodder ministeriet en konkurrence for spirende klimajournalister, og førstepræmien er en tur på Energiakademiet med hele klassen.

Hollandsk TV på Samsø 
Holland NOS maj 2014
Hollands TV NOS har også været på Samsø for at dokumentere historien om Energiøen.

Fransk TV portræt af Søren Hermansen 
Frankrig Arte maj 2014
Et TV hold fra den franske kanal Arte, har besøgt Samsø og bragte et portræt af Søren Hermansen.

SAMSØ – Et sømærke for bæredygtige samfund 
USA EcoWatch maj 2014
Den 9.april besøgte CEO for EcoWatch Stefanie Spear Samsø og Energiakademiet i 20 hektiske timer. Der var fokus på energi og økologi. EcoWatch er et online magasin med 1.000.000 læsere om måneden.

Også udgivet på Huffington Post

Montpeliers mål: Ingen fossile brændsler 
USA Associated Press marts 2014
Montpellier i USA vil omlægge energiforsyningen med Samsø som forbillede. Det skrev Associated Press, og artiklen blev bragt i flere amerikanske medier. Den amerikanske politiker Bernie Sanders har efterfølgende omtalt Samsø og målsætningen på sin hjemmeside.

Sol og vind skal sikre Fukushima en fremtid 
Information marts 2014
Søren Hermansen bliver interviewet efter hans deltagelse ved en konference i det katastroferamte Fukushima-område i Japan.

Hvorfor er skandinaverne så lykkelige? 
Storbrittanien Channel 4 februar 2014
Den velkendte TV-kok Hugh Fearnley-Whittingstall var forbi Samsø og Energiakademiet i programserien ”Scandimania” om de lykkelige skandinaver.

Se Samsø-historien på koreansk 
Korea Green Post januar 2014
Endnu et koreansk TV hold har været forbi Samsø for at dokumentere den gode historie om Energi-Øen.

TEDxCopenhagenSalon ‘Green Natives’ 
TEDx Talks  januar 2014
Søren Hermansen talte ved TEDxCopenhagenSalon ‘Green Natives’. Se videoen her.

The island of Samsø: from green to grey
Jutland Station december 2013
Bloggen Jutland Station behandler lokale nyheder fra Jylland i et globalt perspektiv og  bringer en feature fra Samsø, der stiller spørgsmålstegn ved om energiprojektet er nok til at opveje de problemer med affolkning, som Samsø oplever på linje med med andre udkantskommuner og øsamfund.

3 Islands Lead the Way By Going 100% Renewable Energy 
USA EcoWatch december 2013
Læs en feature på nyhedsportalen EcoWatch om VE-Øer, hvor Samsø naturligvis er nævnt.

Soren Hermansen: Municipal energy — Realize the value of community 
USA Boulder Daily Camera oktober 2013
Den amerikanske netavis Boulder Daily Camera viderebringer et opråb fra Søren Hermansen til amerikanerne om at udnytte fællesskabets værdier til at skabe omstilling.

Kaffedrikkeri har gjort Samsø til verdensberømt klimaduks 
Politiken september 2013
Politiken bringer en artikel om Samsø og Energiakademiet i forbindelse med at FN’s klimapanel, IPCC, fremlægger deres rapport om den aktuelle status på jordens klimaforandringer.

Forkert ordvalg hæmmer lysten til grøn omstilling (dødt link)
DR P1 Sproglaboratoriet september 2013
I DR Sproglaboratoriets udsendelse sættes der fokus på hvordan ord og handling hænger sammen i den grønne omstilling. Malene Lundén fra Energiakademiet er gæst.

Global miljøkonference på Bornholm 
TV 2 Bornholm juni 2013
Programmet bringer et indslag fra ECOISLANDS GLOBAL SUMMIT 2013, hvor Energiakademiet deltog med et oplæg.

Samsø tager næste skridt i omstillingen til bæredygtighed 
Information juni 2013
Læs artiklen fra Information om forskningsprojektet ’Kulstofregnskaber’, som Energiakademiet er en del af.

Lund studerende på feltarbejde (dødt link)
Samsø Posten juni 2013
Samsø Posten bringer en artikel om 6 studerende fra Lund Universitet, der har udgivet rapporten “Samsø – a 2.0 Perspective – From the Renewable Energy Island to the Fossil Fuel Free Island”.

Satser på elbiler 
TV 2 Østjylland maj 2013
Se indslaget fra Elbildagen, der blev arrangeret i et samarbejde mellem Samsø Kommune og Energiakademiet.

Is this the most eco-friendly island on earth? 
Norge N By Norwegian – Apr 2013
Det norske flymagasin N By Norwegian bringer en feature om Samsø og spørger, om Samsø er verdens mest miljøvenlige ø.

Muligheder og udfordringer for energipartnerskaber 
Building Supply marts 2013
Læs en artikel på building-supply.dk om mulighederne for at indgå i energipartnerselskaber.

Hammerslag fra de fossilfri hytter på Energiøen (dødt link)
Hammerslag DR1 januar 2013
Det populære tv program Hammerslag var på Energiakademiet for at vurdere de fossilfrie hytter.

Samsö – en fyr för förnybar 
Sverige Miljömagasinet januar 2013
Det svenske energimagasin fremhæver Samsø som eksempel efter energikatastrofen i Fukushima, Japan.

Samsø skal være grønt modelsamfund 
Berlingske Business juli 2012
Samsø er rollemodel for hele verden og skal vise vejen mod bæredygtigt energiforbrug, skriver Berlingske Business.

TV 2 Øst med indslag om Samsø 
TV 2 Østjylland juni 2012
Energiakademiet har endnu en gang haft besøg af TV 2 Østjylland, og det kom der et fint lille indslag ud af.

Europæisk artikel om Samsø 
Frankrig Euronews juni 2012
Læs en kort artikel om Samsø på Euronews.

Danmarks satser på vedvarende energi 
Reuters maj 2012
Reuters har lavet en feature om Danmarks og Samsøs mål for vedvarende energi.

Copenhagen Capacity: EU holder øje med Samsø 
Blog med nyheder fra de danske regioners officielle investeringsfond maj 2012
EU-kommissionen har besluttet at bruge Samsø som det gode eksempel på hvordan andre øer kan blive fri fra brugen af fossile brændstoffer.

Samsø – et forbillede for Europa (dødt link)
TV 2 Østjylland april 2012
TV 2 Østlylland besøger Samsø, der er forbillede for Europas energiministre.

My Perfect Automobile: Samsøs elbiler (dødt link)
USA Amerikansk blog om biler april 2012

Energiakademiet i Bio City (dødt link)

Japan BioCity januar 2012

Det ansete japanske magain for arkitektur bringer en artikel om Samsø Energiakademi.

Samso, a wind of change 
Canada/Frankrig Climate Heroes januar 2012
Entreprenøren og dokumentaristen Max Riché har besøgt Samsø og Energiakademiet som et led i han serie af dokumentarer om klimahelte.

2011

Auken-prisen til Søren Hermansen 
TV2 Østjylland  nov 2011
Søren Hermansen fra Energiakademiet modtager Svend Auken-prisen fra statsminister Helle Thorning-Schmidt på Socialdemokraternes kongres i Århus.

Tysk tv på Samsø igen 
Deutsche Welles magasin Global3000 oktober 2011
Endnu en tysk fjernstation har lagt vejen forbi Samsø.
Se programindslaget i Deutsche Welles magasin Global3000.

CSR pris til Energiakademiet 
TV2 Østjylland – september 2011
Energiakademiet modtager ‘CSR Climate Partnership prisen’ ved en stor prisuddeling i Sønderborg.

Tysk tv på Samsø (dødt link)

Tyskland Arte juni 2011

Den tyske TV station Arte besøger Samsø.

Emmybelønnet dokumentar: The Next Frontier – engineering the golden age of green

USA juni 2011

Den 1 time lange undervisningsdokumentar The Next Frontier har modtaget 2 californiske EMMYer. I filmen, der søger at give bud på løsninger på klimakrisen og fremtidens miljøbelastninger indgår et besøg på Samsø.

Russisk TV

Rusland Russian NTV – april 2011

Russisk tv har fået større fokus på vedvarende energi efter atom-ulykkerne i Japan. I dette tv-indslag besøger den største uafhængige tv-station i RuslandSamsø.

Søren Hermansen i USA (Dødt link)

Udenrigsministeriets hjemmeside

Søren Hermansen har været på tour i USA og udbrede kendskabet til Samsø.

Frischer Wind aus Daenemark (dødt link)

Tyskland ZDF – marts 2011

7 Min. tv-indslag om Samsø på den tyske tv-kanal.

CO2 neutral med eksisterende energi

Pengevirke marts 2011

I dette nummer af tidsskriftet Pengevirke, der udgives af Merkur Bank, er der en artikel om Samsø.

McAleese lauds Danes’ green energy

Irland The Irish Times oktober 2010

Irlands præsident Mary McAleese besøger og roser Energiakademiet.

Danish Environment Hero Advises Korea on Alternative Energy

Korea dongA.com oktober 2010

Den danske klimahelt Søren Hermansen rådgiver Korea om alternativ energi

Kinas Reuters på Samsø (dødt link)

KIna Xinhua september 2010

Det kinesiske internationale nyhedsbureau Xinhua har besøgt Samsø og lavet en artikel om deres oplevelser.

Danish island becomes one of first places on Earth to be energy self-sufficient

USA CBS SmartPlanet december 2009

Det amerikanske mediehus CBS har været på Samsø i forbindelse med klimatopmødet. Se video og læs historien om Samsø set gennem de amerikanske briller.

Copenhague: Un sommet décisif pour l’humanité

Frankrig La Vie december 2009

I forbindelse med COP15 var det franske miljømagasin La Vie også et smut forbi Samsø.

It doesn’t save me money… (dødt link)

England The Sun december 2009

The Sun besøgte blandt andet Erik Koch Andersen på Samsø, som kunne fortælle, at han ikke er med i projektet for pengenes skyld.

Green energy in Denmark

USA World Focus december 2009

World Focus har været i Danmark for at dække en række forskellige energi-historier. En af dem var Samsøs arbejde med at blive Danmarks Vedvarende Energi Ø.

Samsø som eksempel (dødt link)

England The Director december 2009

Vi kommer omkring hele den danske historie med vedvarende energi i denne artikel, hvor Samsø og Project Zero i Sønderborg bruges som de gode eksempler.

Una isla mas alla de la fantasia (dødt link)

Costa Rica Hoy november 2009

Mellemamerika sendte også journalister til Danmark under klimatopmødet. Heriblandt journalister fra Costa Rica.

Road to Copenhagen – farmer says wind turbines will help finance his retirement

Australien Stock and Land Farmer Online november 2009

Australien kom til Samsø og talte blandt andet med vindmølleejer Jørgen Tranberg.

Green Energy Agenda Favors Rural Denmark

USA Daily Yonder november 2009

Så langt væk som Texas er historien om Samsø nu nået, efter at Daily Yonder har bragt denne artikel. Artiklen handler også om Vestas og den danske miljøpolitik.

Samsø og Martha´s Vineyard (dødt link)

USA The Martha´s Vineyard Times november 2009

Samsøhistorien i avisen fra det amerikanske energiprojekt Martha´s Vineyard.

Kendt i verden, men hvad med Danmark?

Berlingske Tidende november 2009

Journalister fra hele verden valfarter til Samsø. Men hvad med de danske medier? Se hvordan Berlingske Tidende beskriver den massive mediedækning.

Vision must replace sandbags in our mind

Irland Irish Times november 2009

Tony Kinsella sammenligner her Samsø med Irland og Storbritanien. Se afsnittet om Samsø sidst i artiklen.

Danish isle self sufficient (Dødt link)

USA SideWays News november 2009

Det amerikanske website Sideways News har de kulturelle kreative som målgruppe, og de lavede deres egen historie om Samsø.

Et grønt Nirvana

Australien World News Australia november 2009

SBS er en af Australiens største tv-kanaler i Australien. Se deres historie fra Samsø her.

Danish Island Becomes One of the First Energy-Self-Sufficient Places On Earth

USA Popular Science november 2009

Popular Science har skrevet en artikel om Samsø. Tjek også de amerikanske kommentarer under artiklen, som blandt andet foreslår, at vi i stedet bygger et atom-kræftværk.

Samsø: isla energéticamente autosuficiente en Dinamarca

Chile El Ciudadano november 2009

Spansk artikel om Samsø projektet med Jørgen Tranberg, Søren Hermansen og Jytte Nauntoft.

Gewaschen wird bei Wind

Tyskland Die Welt november 2009

Den store tyske avis Die Welt har været på Samsø i forbindelse med Klimatopmødet. Læs artiklen her.

Samso, vento e sole di domani

Italien Zeroassoluto september 2009

“Miracolo ecologico”. Sådan beskriver det italienske videnssite Zeroassoluto Samsø. Øen er godt ikke specielt økologisk, men til gengæld 100 % selvforsynende med vedvarende energi.

Danish Environmental Hero advices Korea  on Alternative Energy

Korea The Dong a Ilbo oktober 2009

Læs denne artikel fra det koreanske magasin Dong a Ilbo. Artiklen er på engelsk.

Belle ile a Samso

Frankrig Belle ile a Samso oktober 2009

Fransk blog om Samsø.

Insel Samsoe die windmacher (dødt link)

Tyskland Financial Times Deutchland oktober 2009

Længere tysk artikel om Samsø projektet.

Scroll to Top