
DK CE4EUI
Innovative støtteordninger for energiomstilling styret af lokalsamfundet Projekt Start: 1/04 2023Projekt Slut: 1.03 2026 Projektledere: Alexis Chatzimpiros og Søren Hermansen
Energiakademiet er blandt mange ting også en projektorganisation.
Det betyder at vi i vores daglige arbejde byder ind på forskellige programmer i EU systemet og i tilsvarende rammesatte programmer. Projekterne skal have relevans for akademiets generelle arbejde for en bæredygtig fremtid og i forhold til klimaforandringer. Men også i forhold til de affødte effekter som decentral løsning af energiforsyning, jobskabelse og innovation i lokalsamfundet.
Projekterne er med andre ord med til at styrke akademiets position som en aktiv partner, der kan levere fremdrift og udvikling i samfundet og i den sammenhæng få finansieret de daglige opgaver. Vi giver rådgivning og hjælp til energiberegninger og til at få et møde sat op, vi skriver referater og sender ansøgninger afsted. Det koster tid og penge. Projekterne er med til at berettige og lønne den stab og den drift, der skal til for at have et dynamisk Energiakademi.
Innovative støtteordninger for energiomstilling styret af lokalsamfundet Projekt Start: 1/04 2023Projekt Slut: 1.03 2026 Projektledere: Alexis Chatzimpiros og Søren Hermansen
Innovative støtteordninger for energiomstilling styret af lokalsamfundet Projekt Start: 1/10 2023Projekt Slut: 1.03 2026 Projektledere: Alexis Chatzimpiros Tilskudsgiver: EU/LIFE 2021-2027 Gennem
New Skills & Spaces Impulse til uddannelse af aspirantenergi-overgangsinstallatører Projekt Start: 1/10 2023Projekt Slut: 1.09 2026 Projektledere: Alexis Chatzimpiros Og
Vedvarende energidale skal øge energisikkerheden og
samtidig fremskynde den grønne omstilling i Europa
NESSIE sigter mod at udvikle et bottom-up ekstra uddannelsesbidrag til at styrke kompetencer på tværs af arbejdsstyrken i energi-, installations- og byggesektoren
En håndbog som kan inspirere og lære os om hvordan og hvad der skal til for at anlægge et energifællesskab.
Climate Carrier er en del af INFORSE-projektet, der fokuserer på EU’s rolle og dens indflydelse på flere emner, herunder klimaindsats, cirkulær økonomi, borgerinvolvering, klimabevidsthed osv. Dette gøres gennem forskellige aktiviteter, hvoraf en er Climate Carrier.
Den 4. juli starter japanske og danske partnere et nyt samarbejde. Mødet finder sted i Ogata landsby og vært er borgmester Takahashi. Det nye partnerskab vil arbejde med nye former for energiteknologi til japanske samfund og støtte nationale og lokale bestræbelser på at reducere drivhusgasemissioner.
Den Fælles Energi Platform (DFEP) – et signaturprojekt for soldrevne digitale rum Projekt Start: 1/1-2023Projekt Slut: 1/1 2024 Projektleder: Malene
TSI – Kom Videre Projekt Start: 1/12-2021Projekt Slut: 1/2 2024 Nøgleord: Grøn omstilling, implementering i praksis, handling, lokale klimaplaner, fællesskab, forankring
Grønt samfundslaboratorium – for Samsøs landsbyer med folkedyb Løbetid: 01.01 2022 – 01.01 2025 Projektledere: Malene Lundén & Mikkel Bruun
Veje til folkelig forankring – Med energi demokrati som lup på fænomenet FOLKEDYBET Hvad nu hvis vi kunne begynde med
SMARTEES – Social Innovation Modelling Approaches to Realizing Transition to Energy Efficiency and Sustainability – er et tværfagligt forskningsprojekt, der arbejder med at støtte energitransitionen og forbedre program design ved at udvikle alternative og robuste procedure der fremmer borgernes integration og tager hensyn til lokale behov og udfordringer.
Grøn omstilling med borgeren i centrum Hvordan får vi den grønne omstilling ind under huden på danskerne?
Formålet er at bidrage til omstillingen af vores energisystem til vedvarende energi frem mod 2050 (2030 på Samsø) ved at opbygge viden, udarbejde fælles strategier og koordinere energiplanlægningen på tværs af kommuner og energiaktører i det midtjyske område.
Gennem Energi- og miljørigtige tiltag ville Samsø Golfklub gøre sig til bæredygtig pioner i branchen i både Danmark og udlandet.
Baggrunden for ordningen var at medvirke til at gøre Danmark mere miljø- og klimavenligt, sikring af forsyningssikkerhed og mindre afhængighed af fossile brændstoffer, samt samtidig sætte lidt skub i økonomien og give borgerne lidt flere penge i lommerne i form af lavere varmeregninger.
Tentou-partnerskabet ønsker at inspirere fællesskaber på hele kloden, der deler de samme principper, til at gøre en forskel og formulere et nyt narrativ for et påkrævet, globalt paradigmeskifte.
Et nordisk samarbejde om en læreruddannelse indenfor bæredygtighed har længe været et ønske hos Energiakademiet, og nu er projektet blevet en realitet.
Samsø Fonden ønsker at oprette en global investeringsfond med det formål at investere i samfunds projekter.
Formålet er at engagere øboerne til at etablere energiplaner via en facilitering af møder på en række øer.
Når myndigheder går sammen om at forbedre deres regionale politikker for forebyggelse af lysforurening.
SMILE projektet vil demonstrere forskellige innovative, teknologiske og ikke-teknologiske løsninger i form af smart grid projekter.
Feltlab Samsø har udviklet erfaringer indenfor energiplanlægning og energioptimering i den danske energiomstilling
I Folketingets energiaftale i 2018 blev Energiakademiet betænkt med midler til grundfinansiering af det daglige arbejde.
Det er projektets formål at demonstrere og formidle de nyeste fremskridt inden for LED- lysteknik, samt samspillet mellem kunstlys og dagslys.
Europæiske ø-områder står overfor udfordringer som affolkning, isolation, udsatte miljøer og begrænset økonomisk aktivitet.
At udvide vores viden om hvordan man designer og gennemfører omfattende smart grid-løsninger rettet mod små forbrugsgrupper.
Strandengen 1, 8305 Samsø
TEL.:. 87921011
CVR: 29056048
Mail: info@energiakademiet.dk