Mariehøne -"Tentou projektet"​

Status 100%

Løbetid: Fra oktober 2016 – 2018

Mariehøner findes overalt på kloden.

Et lille insekt med mange, symbolske betydninger: da alle projektparterne var samlet i Japan og en mariehøne kravlede frem, tog en af deltagerne den på sin finger og gik ud af lokalet og sagde “Marie Marie marolle, flyv op og kom med godt vejr”.

I Danmark gør vi præcis det samme, og siden han var japaner kom projektet til at hedde Tentou, som på Japansk betyder mariehøne.

Med støtte fra KR Foundation slog Samsø Energiakademi i oktober 2016 sig sammen i Tentou-partnerskab med ligesindede fra Japan, Australien samt Maine og Hawaii i USA med det formål at vise den internationale dimension i community power.

Formål og beskrivelse:

Tentou-partnerskabet ønsker at inspirere fællesskaber på hele kloden, der deler de samme principper, til at gøre en forskel og formulere et nyt narrativ for et påkrævet, globalt paradigmeskifte, der kan tackle klimaforandringerne.

Samsø Energiakademi mener at den globale klimaudfordring bedst håndteres på lokalt plan gennem brug af demokratiske principper som borgerinddragelse og fælles ejerskab. Ved at anerkende de globale udfordringer kan fællesskaber på den måde tænke og handle lokalt og samtidigt arbejde med den bæredygtige energiomstilling.

Sådan en løsning er gennem de sidste 20 år blevet afprøvet med stor succes på Samsø. Den har været med til at skabe en mere bæredygtig økonomi og et brand med stor, international værdi, hvilket i dag gør øen til en global frontløber.

Ved hjælp af ambitiøse, offentlige events og internationale rundture og workshops deler Tentou information, udveksler erfaringer og tilbyder kapacitetsopbygning i styrkelsen og skabelsen af nye, lokale community power hubs.

Sådanne hubs skal opmuntre stakeholders, borgere, virksomheder, offentlige institutioner, energiselskaber og skoler til at samarbejde og blive drivtkræfter i en fællesskabsbaseret udvikling af bæredygtig energi.

Endelig er Tentous vision at blive udbredt og kopieret til alverdens fællesskaber og skabe så meget indflydelse, at community power bliver morgendagens drivkraft indenfor den globale energiomstilling.

Del indhold

Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin

Doner: KR-foundation