Publikationer

Publikationer

Energiakademiet -og de 17 verdensmål

Samsø er en Ø og et makrokosmos af resten af verden. Forandringer ses hurtigere i mindre enheder. Samsø er den lille enhed, og derfor er Øen altid på mærkerne i forhold til “Hvad skal vi lave af “ eller hvor den næste krise er. Krise på Samsø betyder vendepunkt.

MEET THE Integrators

In a world where things might seem to scatter and society slowly fractures into tribes and echo chambers of opinions, integrators are the ones who build new bridges and drive inclusivity. By mediating conflicts and helping people find common ground, integrators, seek to leverage the positive effects of diversity and bring society together to catalyze. positive change.

Trade

Som alle andre der arbejder med konsekvenserne af klimaændringer, fra individuelle miljøaktivister til de 193 Nations ledere, der forpligter sig til at nå FN’s 17 mål for bæredygtig udvikling, befinder vi os i en overgangsfase.
Vi går ind i denne overgang med en klar forståelse af behovet for handling, men alligevel kun vage ideer om nøjagtigt, hvad vi skal gøre.

IT-Studerende Madeleine Käte var nysgerrig på hvad der kunne ske, hvis man skiftede perspektiv i klima-debatten, og undersøgte det i forskningsprojektet The futures we didnt take.

20 års arbejde med vedvarende energi kræver et manifest, der kan vise nutiden i fremtiden. Du kan finde det her – og et sted, nedgravet på Samsø.

Irina Papazus phd. om deltagerdrevet innovation på Samsø består af 5 historier, der fortæller om hvorledes øen brød med sin placering som isoleret samfund og blev til et verdenskendt demonstrationsprojekt.

Hvordan tager man et kulturelt fotografi af en ø? Det har etnolog og kulturanalytiker Sara Møller Andersen et bud på efter hun bosatte sig på Samsø for at gå i dybden med samsingernes holdning til det kommende biogas-anlæg.

Energi Instituttet er drevet af mennesker som professionelt arbejder med forandring. Holdet af undervisere har gået vejen selv og har stor erfaring i at kortlægge problemer og muligheder på tværs af brancher og sektorer”
Scroll to Top